Solanum Flex HA   -  ledbrusk og ledvæske

Solanum Flex HA indeholder naturlige næringsstoffer der indgår i ledbruskens byggesten.

Mangler ledbrusken elastisitet eller skal brusken i ledfladerne genopbygges, er der brug for næringsstoffer som GAG’s (glucosaminoglycan). Hesten kan selv producere GAG’s ved hjælp af glucosamin eller endnu bedre, den kan få tilført chondroitinsulfat. Chondroitinsulfat er den mest fremtrædende GAG’s i brusken.
Ud over at GAG’s er med til at vedligeholde eller genopbygge ledbrusk, har det en anden meget vigtig funktion. GAG’s binder vand og sørger under normale omstændigheder for at brusken indeholder omkring 80 % vand. Vandet gør at ledbrusken holdes elastisk og fungerer samtidig som depot for ledvæsken, der presses ud imellem ledfladerne, når hesten belastes.
Solanum Flex består hovedsageligt af chondroitinsulfat, MSM og naturligt C-vitamin fra det eksotiske acerolabær. Desuden kartoffelekstrakt der fjerner affaldsstoffer og sørger for korrekt syre-baseforhold i området omkring leddene. Curcumin fra gurkemeje beskytter blandt andet bruskcellerne mod nedbrydning. Drueskindsekstrakt med et meget højt indhold af polyphenoler hjælper hesten med at optage og udnytte alle disse stoffer optimalt.
Som noget nyt er der desuden tilsat 100 mg hyaluronsyre per dagsdosis. Hyaluronsyre kendes nok bedst som ”kunstig ledvæske”, som i mange år er blevet anvendt til direkte injektion i leddene. Hyaluronsyren gør ledvæsken viskøs; det vil i praksis sige mere smørende og støddæmpende.
Heste der er udsat for en inflammatorisk tilstand i et led, får ofte en tynd vandig ledvæske. Dette ses f.eks. ved kodeledsforvridninger. I sådanne tilfælde har hesten brug for en reparation af ledvæsken. Med alderen falder niveauet af hyaluronsyren i ledvæsken, hvorfor ældre heste også kan have gavn af et tilskud.

Anbefalet daglig mængde til stor hest: 2 x 15 gram. 
Til pony anbefales halv mængde.
Til hund og kat anbefales 1 gram pr. 10 kg dyr.
Ved forebyggelse/vedligeholdelse anbefales halv mængde.Indhold pr. 30 gram:
Chondroitinsulfat min. 90%, 4 gram,
MSM (Methylsulfonylmethan) 99,9%, 15 gram,
Hyaluronsyre: 100 mg
Kartoffel-ekstrakt
Gurkemeje-ekstrakt
Drueskinds-ekstrakt
Bukkehornsfrø
Acerola-ekstrakt (17% C-vitamin)

Indeholder ingen stoffer der er forbudt af FEI og Jockey Club. I enkelte lande, heriblandt Norge og Sverige, er der sat en øvre grænse for MSM.

Fås i 100 gram, 750 gram, 2,5 kg og 5 kg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

startside

Rheumacure A/S   ·   E-mail: mail@rheumacure.com    ·   T:  55 86 80 11

Alternative produktnavne: Artroflex, arthroflex, Arthroflex Plus, Artroflex Plus, Cortaflex,Cortaflex HA, Triflex, Mobifor